Proiecte speciale

aaaaaaa

Art meets art

Se spune despre medicină că salvează vieți; muzica însă, le schimbă.

Știința a dovedit puterea vindecatoare a notelor muzicale pentru minte, trup și suflet.

Înlănțuirea miraculoasă dintre muzică și medicină este un fenomen pe care astăzi știința îl recunoaște. Tot ea a ales, dintre multitudinea de genuri, pe acela care vindecă prin vibrații binefăcătoare: muzica clasică.

Dovadă stă practica medicală, unde muzica este prezentă în cele mai neașteptate forme. Diapazonul, instrument nelipsit unui muzician, este folosit de medici pentru a examina reflexul auditiv. În cabinetul medicului cardiolog, inima este un solist ce interpretează o partitură a vieții. Medici chirurgi din toată lumea ascultă muzica în sălile de operație fiindcă le conferă o extraordinara capacitate de concentrare.

În medicina dentară, muzică îi ajută pe pacienți să depășească anxietatea, inducandu-le o stare de siguranta si de incredere.

Artistul Nicolae Voiculeț si Dr. Christian Marmandiu, au lucrat împreună la acest proiect extraordinar de terapie prin muzică, creat special pentru pacienții clinicii dentare SwissEcodent, cu ocazia aniversarii a 5 ani de activitate medicala in Romania.

“Art meets Art” pentru ca la baza genialitatii sta performanta, legatura dintre cele doua stiinte si motorul care a dat nastere unei muzicii avansate, in ton cu vibratia vietii si frecventa sunetelor inalte.

Cele 8 piese elaborate de muzician poartă cu ele misterul si puterea vindecatoare a muzicii naiului. Vibrația nobilului instrument creează o stare de confort medicului și pacientului deopotrivă, pentru ca intervenția să fie una de success, intr-un cadru armonios.

Asculta imnul Swiss Ecodent